Передплата 2024 «Добра кухня»

Медики назвали найбільш «підступні» продукти новорічного столу

  • 30.12.2018, 09:34
  • 634

Ще трохи — й почнуться дні, вільні від роботи, але при цьому дуже ситні. Очолить цей святковий марафон зустріч Нового року, що традиційно проходить з різноманіттям салатів і закусок на столі.

Медики назвали найбільш підступні на новорічному банкеті частування, повідомляє MedikForum.

1. Майонез. На понад половину наполовину будучи чистим жиром, майонез ще нерідко містить у собі хімічні речовини, дуже шкідливі для органів травлення. Експерти радять звести до мінімуму використання купленого продукту й готувати для новорічного столу цей соус самостійно. Інша їхня порада полягає в тому, щоб не вживати його постійно: з'ївши майонез у новорічну ніч, далі краще взяти паузу і дати шлунку відпочити.

2. Алкоголь. Який же перелік найбільш підступних продуктів на новорічному столі може обійтися без алкоголю? Медики рекомендують зменшувати загальне споживання алкоголю в період святкової ночі, обмежитися 1−2 келихами шампанського, відмовитися від солодких коктейлів із сиропами і газованою водою. Найкраще пити в новорічну ніч біле сухе вино. В іншому випадку організм отримає надмірну кількість вуглеводів, що негативно вплине на функції підшлункової залози та печінки і, ймовірно, закінчиться збільшенням ваги.

3. Жирне м'ясо. М'ясні новорічні страви неймовірно підступні: це справжнє джерело калорій, які осядуть на боках або на талії у вигляді збільшення жирового прошарку. М'ясо і без того важкий для травлення продукт, а якщо його їсти вночі, воно може створити серйозну проблему для травного тракту. Особливо якщо врахувати, що попутно з'їдені салати не сприятимуть прискоренню метаболізму. Краще все ж таки мати в новорічну ніч під рукою ферментні препарати.

4. Консерви, ковбаси, нарізки. Шпроти, ковбаса і нарізка — який же новорічний стіл без них? Між тим, всі вони поповнили собою список найбільш підступних продуктів. Експерти зазначають: через високий вміст солі в цих продуктах в організмі затримується вода і підвищується вага. Але й окрім солі в них міститься багато консервантів та інших синтетичних інгредієнтів, яких потрібно уникати. Хочете нарізку — спробуйте запекти буженину самостійно.

5. Мандарини. З'їсти мандаринів можна одразу дуже багато. Але потрібно пам'ятати: у цитрусових висока кислотність, яка може погано впливати на шлунок. Крім того, мандарини здатні спровокувати алергію, — причому не тільки у алергетиків, практично у всіх.

Схожі новини