Передплата 2024 ВЗ

Дієтологи назвали продукти, які категорично не підходять для вечері

  • 29.12.2018, 20:35
  • 1 018

Дієтологи закликали не вживати на ніч певні продукти, щоб не порушити важливу для відновлення організму гігієну сну.

Про це повідомляє Радіо Максимум.

Зокрема, експерти з харчування радять не їсти перед сном фрукти, які містять багато цукру — виноград, груші, дині та кавуни, дуже стиглі банани і інші. Такі продукти швидко підвищують рівень глюкози в крові — це дає прилив енергії, яка завадить нормально заснути.

Те ж стосується солодощів і чипсів. Ці продукти особливо шкідливо їсти перед сном, оскільки крім додаткових калорій, які прагнуть до відкладення на тілі у вигляді жиру, вони забезпечать організм неабиякою порцією енергії, яка абсолютно не потрібна нервовій системі вночі.

Також перед сном не потрібно вживати алкоголь — це викличе занепокоєння та зробить ваш сон переривчастим. Внаслідок цього втома протягом дня потім буде гарантована.

Овочі — корисні продукти, але якщо з'їсти перед сном цвітну капусту, китайську капусту, шпинат або помідори, то це негативно вплине на вашому сні. В результаті можуть виникнути проблеми зі здуттям, метеоризмом, коліками, що, звичайно, буде заважати спати. Дискомфорт у шлунку може також викликати вживання газованої води, солодких напоїв з газом.

Не потрібно їсти перед сном червоне м'ясо, оскільки цей продукт вимагає тривалого травлення. М'ясо слід вживати щонайменше за 4 години до сну. Також краще відмовитися від вживання перед сном макаронів, особливо з соусами. У макаронах з білого рафінованого борошна багато вуглеводів, які під час сну перетворюються на жир.


Схожі новини