Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Російські «жарти». Пропагандистський рупор Кремля RT дарує партнерам шоколадні фігурки собору у Солсбері

Журналісти і мер міста, у якому ГРУ отруїло колишнього шпигуна, не приховують свого обурення

Телебачення Russia Today, що фінансується з бюджету Російської Федерації, вирішили відправити своїм партнерами дуже специфічні різдвяні подарунки. Незалежне телебачення «Дождь» отримало шоколадну копію собору у Солсбері, британському містечку, у якому співробітники військової розвідки (ГРУ) здійснили хімічну атаку проти колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. За легендою, яку озвучували виконавці замаху, вони прибули до Солсбері «полюбуватися шпилем місцевого собору».

«Заходьте на чай, ми боїмося їсти це самі», — запрошують журналісти «Дождя» «жартівників» з Russia Today.

ТВ «Дождь» часто транслювало матеріали, що вказували на очевидну причетність Росії до нападу із застосуванням бойової хімічної зброї «Новічок» на Сергія Скрипаля та його дочку Юлію.

«Дивні» подарунки прокоментувала і мер Солсбері Джо Брум, яка відчуває себе «розлюченою». «Це скандал, і це дуже поганий смак. Це відсутність поваги до тих, хто потерпів від нападу», — наголосила вона.

Нагадаємо, хімічна атака в Солсбері відбулася 4 березня. Спочатку поліція повідомила про серйозний інцидент у торговому центрі. Чоловіка і жінку тут знайшли у важкому стані. Потерпілих — 66-річного Сергія Скрипаля та його 33-річну дочку Юлію — доставили у лікарню в Солсбері. Виявилося, що росіянин і його дочка були отруєні бойовим хімікатом. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей на прес-конференції заявила, що у Солсбері був застосований «Новічок».

Велика Британія звинуватила Росію у проведенні хімічної атаки на її території. Багато країн на знак солідарності з Лондоном видворили російських дипломатів.

Схожі новини