Передплата 2024 «Добра кухня»

У НБУ заявили про суттєве зростання прибутку банківського сектору

  • 28.12.2018, 18:51
  • 434

Банківський сектор України за 11 місяці 2018 року отримав 20 мільярдів гривень прибутку, що в 11 разів більше аналогічного показника аналогічного періоду 2017 року.

Про це у Facebook написала перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

«20 млрд грн! Саме такий результат роботи банківської системи за 11 місяців цього року. У минулому році цей показник був у 11 разів менше. Ми вже десь говорили, що сектор цього року отримає прибуток, що може стати рекордним за понад десятиліття. І головне — справжнім», — написала Рожкова.

Вона висловила впевненість, що у 2019 році прибутковість сектору залишиться високою. Хоча високі відсоткові ставки і будуть тиснути на доходи банків.

«Звичайно, рік ще не закінчився, ще можливі різні коригування, в тому числі витрати на формування резервів, але зростання процентного прибутку майже на 20%, комісійного на 25%, свідчить про те, що банківський сектор хоч і поступово, але впевнено відновлюється», — написала Рожкова.

«Наприкінці року ми продовжуємо працювати над важливими для сектору рішеннями. Зокрема, з нового року вводимо новий інструмент в структурі капіталу банків — „вічний“ субординований борг. Звучить звичайно трохи відлякуюче, але повірте — це дієвий і випробуваний іншими країнами інструмент, який дозволить збільшити капіталізацію, а значить і стабільність банківського сектору», — наголосила вона.

Схожі новини