Передплата 2024 ВЗ

Після плавання в басейні готелю екс-регіонала в Східниці отруїлося п’ятеро дітей

  • 28.12.2018, 14:26
  • 1 177

В одному з готелів смт Східниця п’ятеро дітей, які там відпочивали разом з батьками, шлункові розлади.

За інформацією Національної поліції у Львівській області, повідомлення про отруєння у Бориславське відділення поліції надійшло 27 грудня.

Чотирьом потерпілим дітям по чотири роки, ще один — однорічний малюк. Вони мешканці Києва, Запоріжжя, Мелітополя та Львова.

Медики встановили попередній діагноз — синдром циклічної блювоти, диспепсія шлунково-кишкового тракту. За попередніми висновками діти могли отруїтись, плаваючи у басейні готельно-відпочинкового комплексу.

Як повідомляє ZAXID.NET, першу медичну допомогу дітям надали медики закладу. У Дрогобицькій та Бориславській лікарнях кажуть, що до них жодних звернень не надходило і жодних дітей не госпіталізували.

В обласній СЕС також повідомили, що жодних офіційних повідомлень про захворювання до них не надходило. Таке звернення має надійти від лікаря, який встановив діагноз інфекційного захворювання.

«Таких повідомлень в нас немає, ми не маємо офіційно жодних підстав, які б дозволили проводити епідемічне розслудування», — сказав у коментарі заступник директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олег Когут.

Назву готелю, в якому отруїлись діти, поліція не називає. Водночас OBOZREVATEL повідомляє, що мова про елітний комлекс «Три сини і донька». З посиланням на коментар дружини українського футболіста Олега Гусєва Марію, яка також відпочивала там і дитина якої отримала розлади, видання повідомляє про 12 хворих дітей.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 ККУ (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

У самому готелі ZAXID.NET не прокоментували ситуації.

Поліція проводить досудове розслідування, призначено експертизи.

Додамо, що згідно з інформацією «Наших грошей», сам готельний комплекс «Три сини і дочка» належить дружині екс-регіонала Валентина Ничипоренка Олені. У червні 2018 року в готелі відкрили новий аквапарк із чотирма басейнами.

Схожі новини