Передплата 2024 ВЗ

«Потрапите у пекло»: Московський патріархат залякує вірян через перехід до ПЦУ

  • 28.12.2018, 13:33
  • 654

Представники колишньої УПЦ Московського патріархату почали масово залякувати вірян, які перейшли до Православної церкви України, погрожуючи їм пеклом.

Про це в ефірі «5 каналу» повідомив архієпископ Євстратій (Зоря).

Євстратій (Зоря) стверджує, що після створення Єдиної православної церкви в Україні права всіх громадян, зокрема і тих, хто хоче залишитися в російській церкві, є захищені законом. Окрім того, тих, хто все ж хоче перейти до ПЦУ, ніхто не має права примушувати залишитися.

«Ніхто не має права їх залякувати, ніхто не має права приїжджати до них, як це було в багатьох селах: на Рівненщині, на Тернопільщині. Коли завозили з монастирів якихось сторонніх людей і починали масовано залякувати перед російськими телекамерами. «Ви в пекло потрапите, це все розкол, це все страшне, неправдиве і так далі, тому повертайтеся назад в єдину рятувальну канонічну церкву», — розповів Зоря.

Також, він зауважив, що СБУ має реагувати на факти цілеспрямованого тиску на парафії, що вирішили перейти в Об'єднану церкву.

«Тобто якщо цей тиск не просто виник спонтанно, а має цілеспрямований координуючий центр за межами України, то це вже точно є питанням для СБУ, а якщо відбувається якась кримінальна активність чи порушення прав громадян, безперечно, що це є питання також і до поліції», — додав Євстратій (Зоря).

Схожі новини