Передплата 2024 «Добра кухня»

Кримські окупанти побудували на адмінкордоні з Кримом паркан

  • 28.12.2018, 10:30
  • 573

Окупанти завершили будівництво масштабного інженерного загородження на кордоні з Україною, на півночі анексованого Росією Криму.

Про це повідомило агентство РИА Новости з посиланням на «кримське прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії», пише УНІАН.

В матеріалі стверджується, що розробка загородження почалася ще в 2015 році, а тепер воно добудоване і введене в експлуатацію. Інженерні загородження розташовуються в районі Перекопського перешийка і складаються з декількох типів споруд довжиною понад 60 кілометрів, на яких встановлені кілька сотень датчиків різного типу дії.

Сигналізаційні комплекси, зокрема, включають вібраційні датчики і радіопроменеві датчики. Перші передають інформацію у вигляді сигналу тривоги, другі включають відеокамери з можливістю нічного бачення.

Вперше про плани ФСБ відгородити окупований Росією Крим від материкової України стало відомо в 2017 році; тоді мова йшла про 50-кілометровий паркан, контракт на будівництво якого уклала російська федеральна безпека.

Раніше окупаційна «влада» Криму говорила про плани будівництва загородження на адмінкордоні між півостровом і материковою україною (Крим межує з Херсонщиною).

Як повідомлялося, українські військові у відповідь на наростаючу мілітаризацію окупованої Росією Криму в 2016 році також почали роботу зі створення оборонних споруд на адмінкордоні півострова і Херсонської області.

Схожі новини