Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Захопив будівлю ДФС»: У Кабміні кажуть, що не ухвалювали рішення про поновлення Насірова на посаді

  • 27.12.2018, 19:27
  • 1 120

Відновлений судом на посаді голови Державної фіскальної служби України (ДФС) Роман Насіров сьогодні з’явився на робочому місці, не дивлячись на відсутність відповідного рішення Кабінету міністрів України.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на джерело в секретаріаті Кабміну. Зазначається, що в рішенні суду від 11 грудня йдеться про його негайне поновлення на посаді, однак такого рішення з боку уряду немає.

«У рішенні суду йдеться про негайне його поновлення на посаді. Повинно було бути відповідне рішення Кабміну. Його немає. Уряд жодного рішення не ухвалював, Насіров захопив будівлю державної установи», — повідомили у секретаріаті Кабміну.

«Ми дізналися сьогодні о 15 годині, що Насіров зайшов до свого колишнього кабінету», — додало джерело.

УНІАН звернувся за коментарем до прес-служби ДФС, однак там агентство відправили за інформацією до Кабміну, пославшись на те, що Фіскальна служба не є суб'єктом призначення.
Нагадаємо, 10 листопада 2017 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт проти тодішнього голови ДФС Насірова і його підлеглого — керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новикова.

Насірову інкримінується зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення — статті 364 і 366 Кримінального кодексу України, його підлеглому — вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст. 27 (види співучасників), ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК.

За версією слідства, Насіров у 2015−2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 млрд грн.

Кабінет міністрів 3 березня 2017 року відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування, а 31 січня 2018 року звільнив з цієї посади.

11 грудня Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним рішення, яким Насірова було звільнено з посади голови ДФС.

16 грудня президент України Петро Порошенко заявив, що Кабінет міністрів не планує поновлювати Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Схожі новини