Передплата 2024 «Добра кухня»

Мисткиня Роксоляна Шимчук віддасть свою 20-тисячну премію армії

У Львівському національному театрі опери та балету нагородили лауреатів обласної премії у галузі культури, літератури та журналістики. Дизайнер одягу та художніх прикрас, авторка етногалереї стародавнього автентичного одягу Роксоляна Шимчук повідомила, що віддасть отриману премію (20 тисяч гривень) на потреби військових.

Роксоляна Шимчук отримала премію імені Анатолія Вахнянина у номінації «Народна творчість».

«Свою премію маю намір віддати на потреби бійців, які воюють на сході, — наголосила під час нагородження пані Роксоляна. -
Буду рада, якщо хтось до мене приєднається, і ми зможемо напередодні Різдва зробити такий подарунок нашим захисникам».

Довідка «ВЗ»

Обласну премію у галузі культури, літератури та журналістики присуджують у 14 номінаціях. Відзначають найвизначніші твори літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність, а також стали визначною подією у культурному й літературно-мистецькому житті регіону. Серед цьогорічних переможців — Костянтин Маркович, Петро Сипняк, Костянтин Малярчук, Олексій Іутін, Василь Вовкун.

А тим часом…

90-річна жителька Західної Україна пожертвувала на потреби АТО 10 тисяч доларів. Свої заощадження переказала волонтерському фонду «Повернись живим». У цьому фонді сказали, що гроші старенької благодійниці витратять на допомогу бригадам, що базуються в Івано-Франківській, Львівській, Волинській та Закарпатській областях.

Схожі новини