Передплата 2024 «Добра кухня»

Орхідея, Меліса і… Оскар Іванович: якими екзотичними іменами називають дітей на Львівщині

У юстиції Львівщини оприлюднили екзотичні імена діток за 2018 рік.

Головне територіальне управління юстиції у Львівській області оприлюднило списки екзотичних та рідковживаних імен, якими батьки називали своїх дітей цього року. Дівчаток хрестили такими нетиповими для Галичини іменами, як Орхідея, Меліса, Мілада, Лама, Лейла, Оріана, Неоніла… А хлопчиків — Кларенс, Ліам, Кайлас, Аслан, Алан, Самір, Ельдар, Тамерлан, Рувим, Мурат.

Головний юститор Львівської області Тарас Грень сказав «ВЗ», що у списку рідковживаних імен немовлят-дівчаток — Іларія, Барбара, Стефанія, Патриція, Ванесса, Амелія, Елеонора, Квітка, Мотря. Хлопчиків батьки вирішили назвати Лукою, Устимом, Северином, Мефодієм, Дарієм, Кирилом, Енвером, Едгаром.

Журналіст «ВЗ» зателефонувала до речника ЛКП «Львівелектрорансу» Івана Бондара, який охрестив свого молодшого сина Оскаром. На своїй сторінці у фб Бондар старший називає своє чадо незвично — Оскар Іванович. І збирає під фото чимало вподобань від друзів.

«Свідомо з дружиною обрали ім’я для свого молодшого сина, — сказав „ВЗ“ Іван Бондар. — Хотіли так назвати старшого (охрестили Матвієм. — Авт.), але чомусь побоялися, що у наших краях до цього поставляться скептично, не зрозуміють… А коли народився наш другий синочок, подумали, а чому б і ні. Оскар — поширене ім’я у Західній Європі, зокрема у Польщі. До того ж, воно гарно звучить і символізує популярну премію у галузі кіно. Важливо, щоб ім’я дитини символізувало позитив і робило своєрідне програмування на все життя. Нашого Оскара хрестив прогресивний священик Михайло Димид. Він нічого не сказав, що ім’я не наше, не християнське».

Оскару — півтора року. Малечі подобається, коли його вдома кличуть Оскарем і у відповідь усміхається. Особливо Оскар Іванович любить звертання від свого старшого братика Матвійчика.