Передплата 2024 ВЗ

У нових квартирах учасників АТО засяяли Новорічні ялинки

  • 27.12.2018, 15:54
  • 717

17 учасників АТО зі сіл Щасливе та Проліски Бориспільського району Київщини 2018 року отримали нові квартири (з правом власності) у житловому комплексі «7‘Я». У багатьох помешканнях уже засяяли новорічні ялинки. А дехто ще не встиг заселитись, бо перебуває на фронті.

Кілька років тому Щасливська сільська рада надала земельні ділянки для учасників бойових дій на сході України. Після цього їм запропонували вигідний варіант: є інвестор, фірма Domira Developmеnt, яка зможе звести на цих землях житловий комплекс і надати в ньому кожному захиснику Вітчизни двокімнатну квартиру — безкоштовно. І ось це свято настало!

Отримав двокімнатну квартиру і один із керівників громадської організації учасників АТО сіл Щасливе та Проліски, Василь Олійник. На фронті він зазнав кульового поранення від російського снайпера… Зараз до складу цієї організації входить 51 фронтовик. Усі, на щастя, повернулися додому живими. Бо живуть в Щасливому?..

«Інвестор виконав перед нами практично всі зобов’язання, — говорить Василь Олійник. — Зводити житло власними силами — проблематично. Із 22 учасників АТО, яким на той час надали земельні ділянки, це змогли б зробити одиниці. Тому дуже добре, що в нас з’явився такий інвестор. І запропонував чи не найкращі умови в України. Усім нам надали двокімнатні квартири. Дехто з побратимів поміняв двокімнатну квартиру на однокімнатну (з доплатою). Ми нерідко чуємо, як неякісно зводять житло окремі будівельники. У нас, на щастя, із забудовником було повне порозуміння — виконував всі наші побажання. У квартирах індивідуальне опалення. Температуру кожен виставляє сам. І таким чином економляться кошти за тепло».

Навколо житлового комплексу посадили дерева, поклали тротуар, передбачили місця для паркування автомобілів, ігрові майданчики.

Автор: Василь ЗАКРЕВСЬКИЙ