Передплата 2024 «Добра кухня»

Майже 70% українців пишаються своїм громадянством, — опитування

  • 27.12.2018, 10:53
  • 658

Більшість опитаних українців — 69% - пишаються тим, що є громадянами своєї країни.

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на дослідження соціологічної групи «Рейтинг».

Водночас близько третини опитаних у Донецькій, Луганській, Харківській, Полтавській, Запорізькій та Одеській областях не мають почуття гордості за те, що є громадянами України.

Зазначається, що 74% опитаних відчувають гордість, що вони є мешканцями своєї області, 78% - свого міста/села.

«Найчастіше предметом гордості за свій регіон опитані обирали його природу (43%) та історію (40%).

Традиціями свого краю пишаються 27%, культурою і мистецтвом — 26%, місцевими мешканцями — 22%, визначними пам'ятками — 18%, природніми ресурсами — 14%, визначними людьми — 12%, спортивними досягненнями та кухнею — по 11%", — йдеться у звіті.

Про гордість природою частіше за інших говорили на Київщині, Хмельниччині, Чернігівщині, Волині, Житомирщині, Івано-франківщині та на Закарпатті.

Про гордість історією краю — на Львівщині, Запоріжжі та у Києві, традиціями регіону — на Івано-Франківщині та Львівщині, культурою та мистецтвом — на Київщині та Львівщині.

Місцевими мешканцями найбільше пишаються на Одещині, а також у Чернігівській, Харківській, Донецькій, Житомирській та Закарпатській областях.

«Визначними пам'ятками — на Донеччині, Київщині, Харківщині, визначними людьми регіону — на Черкащині та Донеччині, спортивними досягненнями — на Донеччині», — зазначає соціологічна група.

Кухнею та кулінарією найбільше пишаються на Закарпатті, Київщині, Одещині та у Києві, промисловістю — на Дніпропетровщині та Донеччині, сільським господарством — на Чернігівщині та Кіровоградщині, а наукою та освітою — на Харківщині.

Опитування проводилось з 16 листопада по 10 грудня 2018 року серед 40 тисяч повнолітніх мешканців усіх областей, крім окупованих територій.

Похибка на рівні кожної окремої області становить не більше 2,4%, на рівні України — не більше 0,5%.

Схожі новини