Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна ніколи не відмовиться від використання Керченської протоки, — Порошенко

  • 26.12.2018, 18:57
  • 736

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна ніколи не відмовиться від використання Керченської протоки для судноплавства в українські порти в Азовському морі.

Як передає УНІАН, про це глава держави заявив під час засідання Ради національної безпеки та оборони.

«Я не допущу вразливості до російської пропаганди українського суспільства. І проблема, на жаль, не лише в тому, що влада десь не допрацювала. Справжній шок відчуваєш, коли бачиш і чуєш, як наша опозиція «співає з путінського голосу», як вона озвучує темники Кремля. Затято намагається провину за напад на наші катери зняти з Росії і перекласти на Україну. Робить це, на жаль, не лише та частина опозиції, яка традиційно таврує владу, а її таврує п'ята колона. На жаль, це роблять і ті, хто ще донедавна входив до коаліції «Європейська Україна», — зазначив Порошенко.

«В Росії є таке місто Волоколамськ. Там тисячу років тому судна з однієї річки волочили до іншої, звідти і назва. У нас тепер один опозиціонер договорився до того, що ми більше не маємо користуватися українським Керч-Єнікальським каналом або Керченською протокою, а ми тепер будемо волоком доставляти з Чорного моря наші військові кораблі в Азовське. Цю пропозицію нам намагається нав'язати не лише Кремль, але й наша опозиція», — наголосив президент.

«Наголошую твердо і переконливо: Україна ніколи не відмовиться від використання своїх портів Азовського моря, в тому числі і військовими суднами. На нашому боці правда, на нашому боці право, в тому числі і міжнародне, на нашому боці підтримка світу, і ми задіємо для цього всі політико-дипломатичні засоби», — запевнив Порошенко.

Схожі новини