Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Волині філологи створили літературний годинник

Дванадцять членів кафедри — дванадцять годин — дванадцять місяців.

Оригінально підготувалися до зустрічі Нового року студенти та викладачі факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки. Вони створили літературний годинник. Його вивісили на кафедрі теорії літератури та зарубіжної літератури.

На стіні стрілки біжать поміж… книжками. Тут вивішені твори Антуана де сент Екзюпері, Моріса Метерлінка, Елізабет Гілберт, Стівена Кінга, Вуді Алена й інших. Але не у змісті книг суть годинника, а в оздобі їхніх обкладинок. Бо час летить від сліпучо-білого через блакитні та зелені відтінки до жовтого, червоного та цеглового. Кольори змінюються, як пори року.

— Дванадцять членів кафедри — дванадцять годин — дванадцять місяців, — пояснює задум лаборант кафедри Олена Громик. — Викладачі заздалегідь готувалися до новорічного корпоративу, кожен був відповідальний за свій місяць, його представлення — віршем, піснею, сувеніром чи квітковою композицією і, звісно, одягом. А літературний годинник на стіні ніби уособив цілий рік.

Взагалі, увесь факультет філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки дуже творчий. Завітавши до них в гості, можна годинами милуватися художньо оздобленими просто на стінах віршами, вчитуватися у поезію молодих талановитих митців, акуратно оформлених на стендах.

Схожі новини