Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українці завалили «євробляхами» словацьке селище Убля

  • 24.12.2018, 16:24
  • 849

У словацькому селі Убля, поблизу кордону з Україною, власники автомобілів з іноземною реєстрацією продовжують масово залишати свої транспортні засоби.

Про це повідомляє mukachevo.net.

Лише за перші два тижні грудня українці залишили там більше сотні автомобілів. Кількість покинутих легкових автомобілів продовжує зростати. Аби вирішити цю проблему місцева влада вирішила звернутися до обласного керівництва.

«Наразі автівки без нагляду можна побачити всюди — і безпосередньо біля КПП та у будь-якому місці, де їх лише могли припаркувати», — зазначає сільська голова Надєжда Сіркова.

Вона також зазначає, що місцеві мешканці бачили як у село приїздять вантажівки з автомобілями вивантажують їх одразу біля кордону. Серед них авто з англійськими, польськими та угорськими номерними знаками.

«Ми не дозволимо перетворити Ублю на величезний смітник», — переконана Сіркова. Однак наразі влада безпорадна.

Щоб вирішити проблему представники сільради почали попереджати місцевих мешканців, аби вони не дозволяли паркувати машини у своїх дворах і садах. «Оскільки ми не впевнені, що ці автомобілі не залишаться тут на довго», — каже голова села.

Утім кількість покинутих «євроблях» продовжує збільшуватися. Наразі їх більше сотні. Деякі перебувають тут тиждень або два, інші стоять просто неба вже роками. Є такі, від яких залишився лише кузов або в аварійному стані.

Схожі новини