Науковці назвали найкращі страви для схуднення

Дослідження показало величезну користь супів для здоров’я людини. Вони змінюють мозок таким чином, що люди починають прагнути до здорового харчування.

Про це повідомляє «Портал про здоров’я».

Вчені з Beth Israel Deaconess Medical Center з’ясували, що регулярне вживання супів викликає певні зміни в мозку, які сприяють формуванню звички до здорового харчування.

Дослідження показало, що особливо корисно вживання супів для людей, які вже страждають від ожиріння. Супи дозволяють їм формувати пристрасть до смаку умами — це японське слово, яким виражають специфічний присмак, що відноситься до 5 основних смаків: солодкого, соленого, гіркого і кислого. Ключовий компонент смаку умами це глутамат — натуральна амінокислота, яку можна виявити майже у всіх продуктах харчування. Особливо багато глутамату в білковій їжі на зразок молочних виробів, риби і м’яса.

«В багатьох культурах прийнято вживати бульйони перед прийомом їжі, — говорять автори дослідження. — Ми ж прийшли до висновку про те, що людям, яким загрожує ожиріння, в якості першої страви слід вживати багаті смаком умами супи. Згодом вони допомагають формувати правильне відношення до їжі і не активно налягати на шкідливі для їхнього здоров’я і талії продукти».