Передплата 2024 ВЗ

Науковці назвали найкращі страви для схуднення

  • 24.12.2018, 10:13
  • 728

Дослідження показало величезну користь супів для здоров’я людини. Вони змінюють мозок таким чином, що люди починають прагнути до здорового харчування.

Про це повідомляє «Портал про здоров’я».

Вчені з Beth Israel Deaconess Medical Center з’ясували, що регулярне вживання супів викликає певні зміни в мозку, які сприяють формуванню звички до здорового харчування.

Дослідження показало, що особливо корисно вживання супів для людей, які вже страждають від ожиріння. Супи дозволяють їм формувати пристрасть до смаку умами — це японське слово, яким виражають специфічний присмак, що відноситься до 5 основних смаків: солодкого, соленого, гіркого і кислого. Ключовий компонент смаку умами це глутамат — натуральна амінокислота, яку можна виявити майже у всіх продуктах харчування. Особливо багато глутамату в білковій їжі на зразок молочних виробів, риби і м’яса.

«В багатьох культурах прийнято вживати бульйони перед прийомом їжі, — говорять автори дослідження. — Ми ж прийшли до висновку про те, що людям, яким загрожує ожиріння, в якості першої страви слід вживати багаті смаком умами супи. Згодом вони допомагають формувати правильне відношення до їжі і не активно налягати на шкідливі для їхнього здоров’я і талії продукти».

Схожі новини