Передплата 2024 «Добрий господар»

Конфлікт між Україною та Росією може знову загостритися, — генсек ОБСЄ

  • 24.12.2018, 09:57
  • 652

Конфлікт між Росією та Україною може знову загостритися, застерігає генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі Томас Гремінгер.

Про це повідомляє DW.

«У мене є побоювання, що може виникнути ланцюгова реакція. Там, де у них виникають окремі вогнища, де спалахує полум'я, коли-небудь, свідомо чи мимоволі, відбудеться ескалація», — заявив Гремінгер в інтерв'ю, опублікованому в німецькому виданні Neue Osnabrücker Zeitung.

За словами Гремінгера, «з окремих осередків вогню може розгорітися величезна пожежа».

Він також вказав місця можливої ескалації конфлікту: окупований Крим і лінія розмежування на Донбасі. А також в якості одного з приводів для загострення ситуації Гремінгер згадав «нелегальні вибори» на території самопроголошених «ЛНР» і «ДНР».

«Слід виходити з того, що бунтівним республікам, якщо вони виявляться під військовим тиском, знову буде надаватися підтримка з Росії», — підкреслив генсек ОБСЄ, закликавши Кремль продемонструвати добру волю для того, щоб відродити взаємодовіру.

Він підкреслив, що таким жестом доброї волі могло б стати «звільнення 24-х затриманих моряків і повернення трьох захоплених судів».

Але Гремінгер не очікує прориву на мирних переговорах в доступному для огляду майбутньому, оскільки «політична воля для примирення просто відсутня».

«Було б добре отримати нові імпульси від нормандської групи, що складається з Німеччини, Франції, України і Росії, але в даний момент нам, на жаль, до цього дуже і дуже далеко», — підсумував генсек ОБСЄ.

Схожі новини