Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамп назвав ім’я в.о. глави Пентагону

  • 23.12.2018, 20:44
  • 801

У результаті кадрових перестановок через розбіжності міністра оборони США Джеймса Меттіса з американським президентом Дональдом Трампом з 1 січня 2019 року в.о. глави Пентагону стане Патрік Шанахан.

Про це Трамп повідомив в своєму мікроблозі в Twitter, пише «Сегодня».

«Радий повідомити, що наш дуже талановитий заступник голови Пентагону Патрік Шанахан з 1 січня 2019 року стане виконуючим обов'язки міністра оборони», — написав Трамп.

В даний час Шанахан працює заступником глави Пентагону.

Як повідомлялося, 20 грудня президент США оголосив про відставку міністра оборони Джеймса Меттіса. Трамп подякував Меттісу за внесок в розвиток нових озброєнь і виконання союзницьких зобов'язань по відношенню до інших країн.

Сам Меттіс написав на ім'я президента прохання про відставку. У своєму листі він висловив надію на те, що президент призначить главою Пентагону людину, з яким у нього будуть більш схожі погляди. При цьому міністр побажав Трампу, щоб в майбутньому США займали чітку позицію щодо Росії і Китаю.

Раніше Дональд Трамп допустив, що саме Меттіс може бути одним з наступних членів адміністрації, які покинуть свої посади.

Схожі новини