Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Йдуть не лише з УПЦ МП: Про вихід з підпорядкування Московської митрополії заявили старообрядці

  • 23.12.2018, 18:41
  • 2 724

Старообрядницька релігійна громада у Чернівцях офіційно заявила про рішення вийти з підпорядкування Московської митрополії.

Як повідомив головний спеціаліст відділу з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької ОДА Сергій Бухаров, це перша міська релігійна громада, яка офіційно заявила про таке рішення та зареєструвала заяву, повідомляє АСС.

За словами посадовця, старообрядницька релігійна громада міста Чернівці ухвалила рішення щодо виходу з підпорядкування Московської митрополії Російської старообрядницької церкви та забрала зі своєї назви та статуту будь-яку згадку про країну-агресора.

«Цьому бажанню громади передувало рішення клерикального центру РФ щодо зняття з отця Леонтія сану священика. Всупереч волі Росії, він продовжив служити у храмі, незважаючи на погрози відлучення», — повідомив Сергій Бухаров.

Як зазначається, обласна рада церков стала на захист отця Леонтія, його підтримали всі конфесії. Старообрядницька релігійна громада тепер діятиме автономно, без підпорядкування Московській митрополії.

Зазначимо, Руська православна старообрядська церква виникла 1666-го внаслідок розколу РПЦ та проклять старих обрядів Московськими соборами 1666 і 1667 років. 1971 Московський патріархат зняв «прокляття», але так і не визнав її.

Схожі новини