Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Шкода, що 22 роки зомбували людей»: Митрополит Московського патріархату після переходу до ПЦУ

  • 23.12.2018, 13:51
  • 694

Митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький), який перейшов з УПЦ МП в Православну церкву України, зізнався, що Московський патріархат зомбує людей.

Про це він розповів під час інтерв'ю Liga.net, повідомляє ТСН.

Митрополит зізнався, що лише зараз багато чого зрозумів та не поділяв позицію Московського патріархату стосовно автокефалії.

«Я тільки зараз багато чого зрозумів. Особливо, коли 13 листопада президент запросив нас на зустріч, а замість цього в авральному порядку УПЦ МП зібрала синод і архієрейський собор. Я не підписав рішення цього собору, що вже тоді викликало велике обурення з боку ієрархії. А потім і нову хвилю інформаційної війни проти наших священиків і вірян. Я дуже шкодую про те, що 22 роки я, як і інші архієреї, — що ми зомбували наших людей. Говорили, що тільки ми правильні, а інші церковні структури неканонічні та безблагодатні, а діалог з ними неможливий», — заявив Симеон.

Він також додав, що на кожному архієрейському зібранні в Києві та Москві піднімали птання про автокефалію України: «Канонічна (тобто законна) автокефалія, як я раніше вважав, повинна виходити від Москви. Ось коли Москва визнає автокефалію, це буде канонічно і правильно. Але останнє, що сказала на це Москва: ніколи».

Схожі новини