Передплата 2024 «Добре здоров’я»

День виборів: в Україні обирають місцеву владу до ОТГ

  • 23.12.2018, 09:58
  • 799

На сьогодні, 23 грудня, Центральна виборча комісія призначила місцеві вибори в 78 об’єднаних територіальних громадах по всій Україні. До складу цих 78 ОТГ увійшли 345 місцевих рад: міських — 9, селищних — 19 і сільських — 317.

Про це повідомляє ЦВК.

Вибори відбудуться: у Волинській області — в 9 ОТГ; у Дніпропетровській області — в 1 ОТГ; у Житомирській області — в 6 ОТГ; в Івано-Франківській області — в 4 ОТГ; у Київській області — в 4 ОТГ; у Кіровоградській області — в 4 ОТГ; у Львівській області — в 5 ОТГ; у Полтавській області — в 3 ОТГ; у Рівненській області — в 3 ОТГ; у Тернопільській області — в 5 ОТГ; у Хмельницькій області — в 3 ОТГ; у Черкаській області — в 27 ОТГ; у Чернівецькій області — в 4 ОТГ.

Голосування відбудеться і в Київській області. Своїх місцевих депутатів і міських і селищних голів обиратимуть жителі Баришівської, Бородянської, Ковалівської (Васильківський район) та Миронівської об’єднаних територіальних громад. Загальна кількість виборчих дільниць — 62.

«Громадський порядок під час виборів об’єднаних територіальних громад забезпечуватимуть близько 130 правоохоронців.

У кожному територіальному відділі поліції будуть створені спеціалізовані слідчо-оперативні групи, співробітники яких будуть займатися реагуванням і розглядом звернень та заяв громадян, пов'язаних із порушенням виборчого процесу.

Також будуть передбачені резерви. Під посилений режим охорони будуть взяті громадські місця та місця проведення масових заходів. Збільшено кількість патрулів в місцях волевиявлення громадян», — Нацполіція Київської області.

Загалом участь у голосуванні зможуть взяти майже 453 тисячц виборців. Голосування на 622 виборчих дільницях триватиме до 20:00.