Передплата 2024 «Добрий господар»

Названо п’ять звичок, які допоможуть суттєво продовжити життя

  • 23.12.2018, 08:52
  • 7 482

П’ять основних звичок, які можуть посприяти продовженню життя, були виділені групою вчених з Гарварду і інших університетів. Якщо в житті людини присутні відразу всі п’ять звичок, його шанси продовжити його приблизно на 10 років стануть особливо високими.

Зокрема, результати дослідження гарвардських психологів говорять про те, що життя допомагає продовжити спілкування з друзями — товариські люди в середньому живуть на 5−7 років більше тих, хто веде замкнутий спосіб життя, пише «Здоров'я і Краса».

Крім того, при бажанні прожити довше слід відмовлятися від спиртного. За даними вчених з Американського коледжу здоров'я і кардіології навіть незначна кількість алкоголю може бути фактором укорочення життя: для цього, за їхніми словами, досить вживати навіть два келиха пива кожний ввечір.

Ще одне відкриття вчених: шансів дожити як мінімум до 80 років більше у тих, хто має звичку при вживанні їжі не наїдатися досхочу, а їсти строго помірно. Дослідження вчених з Університету Сент-Луїса показало, що при постійно низькій кількості споживаних калорій в щитовидній залозі сповільнюється виробництво Т3, з яким пов'язано прискорене старіння.

Продовженню життя за рахунок серйозного зниження розвитку ризику серцевих захворювань сприяє щоденне вживання овочів і фруктів, це теж важливо пам'ятати. Все це має позитивний вплив завдяки дуже значному вмісту антиоксидантів у дарах природи.

Але найпростішим способом прожити на 7−10 років довше вчені вважають щоденні фізичні вправи. Після відмови від куріння фізичні вправи є наступним найпотужнішим засобом надовго відкласти наступ старості і вікових змін в організмі людини.

Схожі новини