Передплата 2024 «Добрий господар»

«Особливе застереження»: синоптик дала невтішний прогноз

  • 22.12.2018, 20:58
  • 1 106

Згідно із метеопрогнозом, у неділю, 23 грудня, на території всіх областей України циклон Stina посилиться. У більшості регіонів України випаде мокрий сніг, який буде переходити у дощ.

Про це у Facebook написала народний синоптик Наталка Діденко.

Згідно з прогнозом Діденко, у всіх областях очікується підвищення температури повітря до позначки «плюс».

«Очікується сніг, мокрий сніг, який переходитиме у дощ. Чому буде переходити у дощ? Тому що температура повітря завтра практично повсюдно в Україні буде вище нуля градусів, вдень +1… +3 градуси, на півдні та південному сході + 3… + 6 градусів. Така температура повітря „на грані“ може бути небезпечною, адже відлига снігу і льоду швидко може ввечері стати льодом, калюжі — легко перетворюються в ожеледицю», — написала Діденко.

Синоптик закликала всіх, хто планує пересування на автомобілі бути обережними. Вона порадила правильно вибирати місце для паркування, щоб не потрапити в халепу через налиплого снігу. «Особливе застереження» Діденко дала рибалкам.

«У Києві сьогодні буде йти сніг та мокрий сніг, який поступово перейде в дощ! У другій половині дня 23 грудня опади притихнуть і припиняться. Утримається поривчастий південний вітер. Температура повітря завтра у столиці 0… + 1 градус», — повідомила Діденко.

Також за її прогнозом, з понеділка очікуються похолодання, за якими посеред тижня знову прийде незначне потепління.

«Остання тиждень 2018 року обіцяє бути примхливим, тому, збираючись в скажені гонки за подарунками, обов'язково киньте в сумку якісь підтримують і захисні ліки. А ось ця Stina вже в понеділок почне „сипатися“ під тиском західного антициклону, проте невеликий сніг ще буде підсипати», — додала синоптик.

Схожі новини