Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Він підбіг першим»: Військовий медик рятував людей одразу після вибуху на Різдвяному ярмарку

  • 22.12.2018, 20:29
  • 1 226

Військовий медик Аленіський Андрій Андрійович надавав першу допомогу постраждалим внаслідок вибуху та пожежі на львівському «Різдвяному ярмарку». Він військовослужбовець військової частини А3618/356, артилерійський полк.

Про це інформує голова ГО «Варта1» Ігор Зінкевич.

Як йдеться у повідомленні, під час повторного виклику швидкої медичної допомоги, до потерпілих підбіг хлопчина у військовій формі, представився військовим медиком та почав надавати першу домедичну допомогу, розмовляти з потерпілими, жартувати, щоб не втрачали свідомість.

Фото / Ватра-1
Фото / Ватра-1

«Одного, найважче травмовано, потерпілого одразу госпіталізували, двоє інших залишилися на місці події з опіками. У молодого хлопця та дівчини були опіки обличчя та рук. Надзвичайно професійно молодий солдат надавав допомогу хлопцеві та дівчині, він вмів заспокоїти їх і чітко давати команди. Не розгубився ні на секунду, у цій ситуації тверезо мислив, розумів, що робить. Всі дії медика були злагоджені та чіткі, постійно заспокоюював потерпілих, щоб вони не впадали в паніку. І йому це вдавалося.

Не дивлячись на гнітючу обстановку він спілкувався з дівчиною яка була у важкому стані, щоб хоч якосьїї розрадити. На диво компактний рюкзачок солдата містив все необхідне, щоб надати першу медичну допомогу. Ні хвилини не відпочиваючи він надавав медичну та психологічну допомогу потерпілим до останнього. Солдат сів відпочити після приїзду ще двох швидких, які госпіталізували потерпілих", — розповів кореспондент «Варта1» Володимир Садовий.

Фото / Варта-1
Фото / Варта-1

Андрій Алямський «Док» — санінструктор підрозділу розвідки 72-ї бригади. Воює з червня 2014 року. Спочатку добровольцем у 37-му окремому мотопіхотному батальйоні «Запоріжжя», гранатометником і стрільцем. Потім один курс провчився в Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, служив на Яворівському полігоні (там встиг пройти курси тактичної медицини, під керівництвом канадських військових).

Раніше повідомлялось, сьогодні на Різдвяному ярмарку у центрі Львова пролунав вибух.

Спочатку повідомлялось, що внаслідок вибуху у лікарні опинилось 4 людини. Згодом стало відомо, що кількість госпіталізованих зросла.

Також сьогодні під час позачергового засідання комісії ЛМР з питань ТЕБ та НС прийнято рішення тимчасово закрити усі різдвяні ярмарки у місті.

Схожі новини