Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сенцов не збирається працювати у колонії «на благо Росії»

  • 22.12.2018, 09:33
  • 517

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов не збирається працювати в російській колонії.

Про це «Крим.Реалії» повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, коментуючи інформацію ФСВП Росії про те, що Сенцов вже «може залучатися до праці».

«Він (Сенцов, — ред.) не збирається трудиться і не бажає бути (притягнутий, — ред.) до ніякого виробництва. Може він і може залучатися до праці, але це поняття відносне: легка, важка (праця, — ред.). Може це праця в бібліотеці», — сказав він.

Також Дінзе сказав, що не може «ні підтвердити, ні спростувати» інформацію про виписку українського режисера Олега Сенцова з медичної частини виправної колонії в Лабитнангі.

«Зараз я не можу ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Я буду в нього тільки в середині січня і дізнаюся про це вже безпосередньо на місці», — сказав Дінзе.

21 грудня у регіональному управлінні ФСВП повідомили, що Олега Сенцова виписали з медичної частини колонії в місті Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

У жовтні Сенцов «письмово погодився на прийом їжі» після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях. Він назвав це «вимушеним заходом через загрозу насильницького годування».

Олег Сенцов протестував проти анексії Криму, в березні 2014 року його затримали російські силовики, звинуватили в тому, що він нібито хотів підірвати пам’ятник Леніну в Сімферополі, підпалити офіс колишньої Партії регіонів. На суді він заявив про тортури і політичне переслідування. Йому дали 20 років в’язниці.

25 жовтня 2018 року Європарламент присудив Сенцову премію Сахарова «За свободу думки».

Схожі новини