Передплата 2024 «Добра кухня»

Лікарі з’ясували, скільки корисно спати для здоров’я серця

  • 22.12.2018, 08:21
  • 682

Вчені з’ясували, який сон є найкращим для серця. Вони встановили, що люди, які сплять по 6−8 годин на добу, менше за інших схильні до серцево-судинних захворювань.

Про це пише Нealthinfo.

Група вчених, до якої увійшли фахівці з пекінської лікарні Тувал та канадського університету Макмастера, вивчили зв'язок між тривалістю сну і показниками серцевого здоров'я. Судячи з висновків, зроблених вченими, для підтримки серцевого м'яза в хорошій формі краще спати не менше 6 годин, але і не більше 8 годин на добу. Відхилення від цих цифр як в плюс, так і в мінус, негативно позначиться на стані організму, переконані науковці експерти.

У цьому проекті взяли участь понад сто тисяч добровольців віком від 35 до 70 років. Вісім років спостережень дозволили вченим побачити закономірність — люди, які спали більше 8 годин на добу, були в більшій мірі схильні до проблем із серцем. Зокрема, серед цієї категорії громадян були зафіксовані 4,3 тисячі випадків розвитку серцево-судинних захворювань і стільки ж летальних випадків.

Фахівці вирішили з'ясувати, сон якої тривалості краще для підтримки здорових функцій серця. Вони врахували вплив таких чинників, як стать, вік, спадкові захворювання, пристрасті до тютюну або алкоголю, наявність діабету і проблеми з тиском. Таким чином було визначено оптимальний час сну.

«Люди, які сплять по 6−8 годин на добу менше інших схильні до серцево-судинних захворювань», — констатували дослідники.

Схожі новини