Передплата 2024 ВЗ

Спалах захворюваності на кір та грип в Одесі: в лікарнях не вистачає місць

  • 21.12.2018, 19:14
  • 663

В Одесі через стрімке зростання кількості хворих на кір та грип виникла проблема з госпіталізацією, також ввели обмеження доступу до медичних установ.

Про це заявила начальник відділу охорони материнства і дитинства департаменту охорони здоров`я Одеської міськради Ганна Луньова, повідомляє ТСН.

«Захворюваність на кір зростає, на неї „нашаровуються“ грип та ГРВІ. Цей мікс зумовлює складність захворювання. Кількість госпіталізованих зростає, вже є проблема з госпіталізацією — відділення всіх лікарень заповнені», — розповіла вона.

За даними медиків, нині так званий інтенсивний показник хворих на кір становить 110,9 на 100 тис. населення, що перевищує минулорічний показник по місту і області. Зокрема, тільки в Одеській інфекційній лікарні зараз перебувають 35 хворих на кір, з них — 12 дітей.

У зв’язку з цим від суботи, 22 грудня, в медустановах Одеси запроваджуються обмежувальні заходи.

«Доступ до медичних установ буде обмежений — відвідувачів пускатимуть тільки в масках і бахилах, також скоротять доступ до спеціалізованих відділень лікарень (кардіологічних, травматологічних тощо)», — пояснила Луньова.

Окрім цього представниця міськради попередила, що у разі, якщо інтенсивність поширення захворювання не знизиться, ситуація буде критичною і доведеться закрити школи на карантин.

Схожі новини