Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українці почали за безцінь продавати ''безкоштовні'' пакунки малюка, які видають в пологових будинках

  • 21.12.2018, 17:13
  • 8 166

В Україні почали продавати бебі-бокси, які видаються породіллям в пологових будинках безкоштовно.

Набори першої необхідності для немовлят пропонують купити за суму від 200 до 1500 гривень, повідомляє OBOZREVATEL.

Так, на платформі онлайн-продажів OLX за запитом «бебі-бокс» видає декілька оголошення породіль із Львівської та Запорізької областей, а також Києва.

«Продам набір новонародженого, все нове, забрали з нього один „бодік“. Інше все є. Причина продажу — нам неактуально», — написав продавець із Києва. Продати отриманий від держави бебі-бокс він планує за 1000 гривень.

Деякі мами продають набір по частинах, пропонуючи купити то коробку, то серветки, то одяг із безкоштовного набору. Новий, не розпакований бокс можна придбати за 1500 гривень.

У Міністерстві соціальної політики заявляли, що вартість такого подарунка маленькому українцю становить трохи більше 3000 гривень. У кожній коробочці є 25 предметів, які необхідні мамам і діткам у перші місяці після пологів.

Нагадаємо, видавати пакунки малюка в Україні почали з вересня 2018-го. Право на отримання пакету малюка мають громадяни України, іноземці чи особи без громадянства, якщо вони законно проживають на території країни.

Видають його зазвичай у день виписки з пологового будинку, а якщо в медустанові закінчилися запаси, то доставляють додому в термін до 17 днів.

Не надати такий набір можуть тільки у декількох випадках: відмови від новонародженої дитини в пологовому будинку (відділенні) усіх форм власності; смерті новонародженої дитини в пологовому будинку; відбування матір'ю покарання у місцях позбавлення волі та подальшого перебування дитини в дитячому будинку при СІЗО або в'язницях.

Схожі новини