Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко передав ЗСУ на Житомирщині нову модернізовану військову техніку

  • 21.12.2018, 16:55
  • 888

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Житомирської області взяв участь в урочистій церемонії передачі військовим частинам Збройних Сил України модернізованого та відремонтованого озброєння та військової техніки.

Глава держави вручив сертифікати на військову техніку та озброєння, йдеться на сайті президента.

«Можу наголосити, що сьогодні передаються до лав Збройних Сил України майже 10% того, що оборонпром спромігся зробити за рік. І це дуже важливо, бо в армії сьогодні чекають новітні і модернізовані системи залпового вогню. Бачимо нарощування можливостей бронетехніки, артилерії», — сказав Глава держави.

За словами Президента, за період дії воєнного стану були здійснені рішучі дії по скороченню термінів бойового злагодження українських бригад, передислокації окремих бригад у місця вірогідного удару близько до операції Об’єднаних сил та вздовж азовського узбережжя. «Чітко продемонстрували, що у випадку початку широкомасштабної агресії буде набагато збільшена ціна, яку Росія заплатить за ці абсолютно авантюрні і безвідповідальні дії», — додав Петро Порошенко.

Він також повідомив, що відбуваються навчання і підготовка систем територіальної оборони в десяти областях, де було оголошено воєнний стан. «Я можу сказати, що не всі виявилися готовими і ті тренування, які були проведені, значно наростили швидкість реагування у випадку агресії», — зазначив Петро Порошенко.

«Сьогодні на жаль небезпека російської агресії поки що не зменшена. Але нарощені наші можливості, збільшена міжнародна солідарність», — також сказав Президент. Він нагадав, що в цих умовах наші міжнародні партнери прийняли рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації. Прийнято резолюції Конгресу США, Європарламенту про рішуче засудження Акту агресії на Чорному морі і одноголосна вимога світу до країни-агресора негайно і безумовно видати 24 українських військовослужбовців і повернути кораблі ВМС ЗСУ, забезпечити свободу судноплавства в Азовському морі, яке агресор здійснив спробу окупувати.

Схожі новини