Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні заборонили встановлювати газові котли в новобудовах

  • 20.12.2018, 19:58
  • 2 154

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України заборонило встановлення в нових багатоповерхових житлових будинках газових котлів з закритими та відкритими камерами згоряння.

Відповідні вимоги враховані у нових державно-будівельних нормах (ДБН), заявив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, передає телеканал «Прямий».

Згідно з новими ДБН, газові побутові теплогенератори потужністю до 30 кВт дозволяється встановлювати лише у приватних будинках та багатоквартирних житлових будинках до трьох поверхів.

«Їх встановлення передбачається в приміщенні кухні заввишки не менше ніж 2,2 м з наявністю природного освітлення (незалежно від наявності плити)… У приміщеннях кухонь, інтегрованих в структуру житлової кімнати, допускається встановлення лише теплогенераторів з закритою камерою згоряння», — заявив Зубко на своїй сторінці в Facebook.

За словами віце-прем'єра, оновлення державно-будівельних норм пов’язано з тим, що нехтування правилами встановлення і експлуатації газових котлів стає причиною вибухів у будинках.

Схожі новини