Передплата 2024 «Добра кухня»

У галереї на вулиці Вірменській відкрилася виставка художніх робіт, приурочена зимовим святам

Якщо хочете поринути у справжнє свято зими і українських традицій, завітайте в галерею «Зелена канапа», де можна побачити роботи зі Львова, Києва, Дніпра і Ужгорода.

Про виставку та роботи, представлені на ній, журналісту «ВЗ» розповіла засновниця і керівник галереї «Зелена Канапа» Олеся Домарадзька.

— Виставка організовується вже дванадцятий рік поспіль, — каже пані Олеся. — Вона починалася як виставка вертепів. Мені хотілося виставити різдвяні шопки у виконанні різних львівських художників. Згодом почала доповнювати шопки іншими творами різдвяної тематики: живописом із зображенням колядників, наприклад… Я відкрила для себе, що дуже багато митців, особливо старшого покоління, звертаються до цієї теми. Якщо ця Тепер на виставці представлено роботи 53-х учасників, і кожного року їх кількість збільшується. Я не знаю, скільки ще можна вмістити на 50 квадратних метрах галереї! Тематика різдвяна, але розширена: зима, святкування, маскаради, вертепи, домашній затишок… За технікою виконання — від олійного живопису до панно з дерева, вовни, текстилю, авторські ляльки, кераміка, скло… Представлені усі ремесла, які використовують митці у Львові.

Оскільки виставка відбувається дванадцятий раз, то є уже «кістяк» художників, які щороку беруть участь, — продовжує свою оповідь пані Олеся. — Серед них Андрій Петровський (скло), Інна Івасюк (ляльки), Михайло Демцю, Петро Сипняк (живопис) та інші. Коли виставка закінчується, я їм кажу, що наступного року такого-то числа виставка буде знову, готуйтеся. І вони готуються… Інших художників теж запрошую, або й вони самі пропонують свої твори. Ця виставка — єдина групова, яка відбувається раз на рік, всі інші виставки — персональні. Інколи потрапити на групову виставку — єдиний шанс для митця. Тому усі стараються підтягнутися до різдвяної теми. Насолоджуватися магією і атмосферою зимових свят у «Зеленій канапі» можна буде до 13 січня 2019 року.


Схожі новини