Передплата 2024 ВЗ

Львівщина отримала «під ялинку» високий інвестиційний рейтинг

Чиновники відкрили для «ВЗ» секрет 150 мільйонів доларів інвестицій за 2018 рік.

Рейтингове агентство «Єврорейтинг» присудило Львівській області максимальний рівень рейтингу інвестиційної ефективності ineA (спеціальне маркування, яке свідчить про високі бали та прогресування). У підсумку Львівська область зайняла друге місце після Київської в загальному рейтингу інвестиційної ефективності. Про це повідомив «ВЗ» керівник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис.

«Оскільки ми не столиця, то в принципі можемо вважати це першим місцем в загальному заліку», — написав Роман Матис у соцмережах. У коментарі для «ВЗ» чиновник додав, що Львівщина отримала у заліку інвестиційної привабливості 220 пунктів, що лише на три пункти менше, ніж Київська область.

Уточнила у пана Матиса суму інвестицій за 2018 рік. «Згідно з офіційною статистикою, цьогоріч на Львівщину залучено прямих іноземних інвестицій у сумі 94 мільйона доларів (за станом на вересень 2018 року), — відповів він. — Але скажу по секрету, що насправді ця цифра значно вища. За нашими підрахунками, станом на кінець грудня це 150 мільйонів доларів. Для вас цю цифру оголошую вперше. Планував її оприлюднити наступного тижня. Річ у тім, що деякі речі державна статистика не встигла відстежити, наприклад? проекти на дофінансування».

Цього року у Львівській області відкрито 104 інвестиційні об’єкти. Серед знакових — сонячні елекстростанції, третя черга заводу Bader. Кожне з підприємств створило кількасот робочих місць. Середня зарплата на нових підприємствах — від 400 євро. «Більшість підприємств платить цю суму, — переконує Роман Матис.- Це той мінімум для некваліфікованого працівника. Інженери та працівники вищої категорії отримують ще більше».

Схожі новини