Передплата 2024 «Добра кухня»

Щоб юні рибалки-любителі не стали браконьєрами

Школярі побували в гостях у Львівського рибоохоронного патруля.

Із 10 по 14 грудня в Україні водинадцяте проводився Всеукраїнський «Тиждень права». Цього року він був присвячений 70-річчю прийняття Загальної декларації прав людини. У рамках цьогорічного «Тижня» у львівському рибоохоронному патрулі провели «День відкритих дверей», на який запросили восьмикласників СЗШ № 97 м. Львова.

«Робота рибоохоронного патруля спрямована на те, щоб зберегти для інших поколінь і сприяти примноженню водних біоресурсів, — каже головний спеціаліст-юрисконсульт Львівського рибоохоронного патруля Людмила Громик. — Діти повинні це знати, а також і те, що і вони відповідальні за все, що відбувається з навколишньою природою, і що від них теж залежить, якою буде природа післязавтра».

Заступник начальника управління — начальник відділу охорони біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Зіновій Сисун розповів дітям про роботу Львівського рибоохоронного патруля, про дозволені та заборонені знаряддя лову риби.
Начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства Михайло Дробіт ознайомив із видами водних біоресурсів наших водойм. Зокрема тих, вилов яких заборонений, оскільки їх занесено до Червоної книги України. Розповів про періоди весняно-літньої заборони та про заборону вилову риби на зимувальних ямах.

Було видно, що усе почуте школярам цікаве, особливо юним рибалкам-любителям. «Ми відкриті для спілкування з учнівською молоддю. Запрошуватимемо їх самі, відгукуватимемось на запити шкіл та закладів профтехосвіти. Бо поглиблювати знання не лише дітей про їхні права в царині збереження екосистеми, формувати правову свідомість, пошану до законів України, уміння усвідомлено користуватися своїми правами, дотримуючись при цьому обов’язків — мета не лише цього заходу, а й усієї нашої подальшої роботи», — каже Людмила Громик.


Схожі новини