Передплата 2024 «Добра кухня»

Військкоматів в Україні більше не буде: Рада зробила перший крок

  • 18.12.2018, 17:51
  • 1 149

У першому читанні ухвалено проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку зі створенням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі військових комісаріатів» (№ 9285).

Як повідомляє УНІАН, за дане рішення проголосували 238 народних депутатів Верховної Ради.

Депутат від «БПП», секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник зазначив, що проектом закону передбачено перейменувати військові комісаріати на обласні територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.
За його словами, «ми вичищаємо радянський рудимент — назву військовий комісаріат і називаємо його належним „натівським“ словом як у розвинутих країнах».

Вінник повідомив, що в держбюджеті на 2019 рік виділено понад півмільярда гривень «на реалізацію цієї програми — ми будемо мати не радянський військовий комісаріат, а сучасні центри комплектації та соціальної підтримки, які будуть належним чином виглядати — матимуть обладнання, інформаційні системи».

У пояснювальній записці зазначається, що проекту закону надасть можливість здійснити праве регулювання діяльності територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Схожі новини