Передплата 2024 «Добрий господар»

Українські пластуни передали Порошенку Вифлиємський вогонь миру

  • 18.12.2018, 16:27
  • 817

Українські пластуни передали Президенту України Петру Порошенку Вифлеємський вогонь миру.

Про це повідомляє Адміністрація Президента.

Передача Вифлиємського вогня миру вжа стало доброю традицією.

«Насправді дуже приємно відзначити, що ви є перший Президент нашої країни, який вже четвертий рік поспіль підтримує ініціативу і естафету поширення Вифлеємського вогню миру. Сподіваємося, що ця традиція буде продовжуватися», — звернулися пластуни до Петра Порошенка.

Вони також зазначили, що для них важливо відчувати себе частиною світового скаутської руху і продовжувати цю світову скаутської традицію в Україні вже більше 20 років.

«Позавчора цей вогонь прилетів в Україну і відтепер і до Різдва нашим завданням є поширювати цей символ тепла для всіх, хто його потребує у лікарнях, сиротинцях. І що найважливіше — у церкви і на передову. Вчора наша волонтерська група вирушила на схід для того, щоб бійцям різних підрозділів передати цей вогонь для того, щоб дійсно настав довгоочікуваний мир і перемога. Сподіваємося, ви нам теж допоможете поширювати його», — сказали представники Пласту.

Пластуни подякували Петру Порошенку за підтримку молодіжного руху, пластунів і скаутів. Вони повідомили, що вже передали вогонь очільнику новоутвореної Помісної церкви України.

У свою чергу Президент подякував представникам Пласту.

«Дякую вам за те, що ви чотири роки пліч-о-пліч давали мені радість отримувати Вифлеємський вогонь як символ Різдва, як символ відродження», — сказав він.

Порошенко також нагадав про ще одну важливу подію, яка відбудеться у Святвечір 6 грудня.

«Змінилося те, чого ми прагнули вже понад тисячу років. Різдво — це звичайно і Вифлеємський вогонь, який ви розповсюджується по країні. Але цього року у вечір перед Різдвом відбудеться надзвичайна подія, яка точно не відбулася б без волі Божої. Разом з новообраним предстоятелем Православної церкви України блаженнійшим Епіфанієм я буду мати високу честь, високу насолоду бути на службі Божій у нашій Матері-Церкві у Вселенського Патріарха. І сподіваємося, що на те буде воля Божа і ми отримаємо Томос про автокефалію, Томос про незалежність», — сказав він.

Схожі новини