Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Мене це вже не стосується», — митрополит Драбинко про «заборону» служити

Постала Православна церква України автокефальна з повними правами і повноваженнями помісної церкви

Митрополит Православної церкви України Олександр Драбинко заявив, що сьогоднішнє рішення Синоду УПЦ МП щодо звільнення його з посади вікарія Київської Митрополії і заборона священнослужіння не має до нього ніякого канонічного відношення. Про це повідомляє УНН.

«Те, що відбулося сьогодні по відношенню до мене і владики Симеона, це є якимсь кроком, який, мабуть, до нас не відноситься. Якби це було до того, можна було би говорити про якісь наслідки. Ми з владикою Симеоном являємося членами Православної церкви України, яка постала на сьогодні в результаті діянь помісного собору, і яка визнана як повноцінна автокефальна церква.

Тобто, події, які відбуваються, їх варто було очікувати, і вони по іншому не могли відбутися. Українська православна церква як складова РПЦ, а вірніше єпархії Російської православної церкви в Україні, котрі зібрані і найменовані Українською православною церквою і мають свій орган управління — Священний синод — можуть і мали так вчинити як вони вчинили. Однак, до нас ніякого канонічного відношення ці заборони не мають", — розповів владика.

За словами митрополита, відбувся Об’єднавчий помісний собор Православної церкви України.

«Київський патріархат й Українська автокефальна православна церква в тому вигляді, в якому вони були і якими їх колись називали розкольниками, припинили своє існування. Вони розпустилися. Натомість постала Православна церква України автокефальна з повними правами і повноваженнями помісної церкви», — нагадав митрополит.

За його словами, «вчора предстоятель Церкви вже за богослужінням серед інших предстоятелів помісних церков, ми його називаємо цей ряд диптихом, поминав Вселенський патріарх Варфоломій».

«Тобто, Українська православна церква і те, що відбулося на Соборі 15 грудня має легітимність в очах Вселенської патріархії, і надіюся найближчим часом після написання вірчих грамот зі всією повнотою православної церкви», — додав митрополит.

Схожі новини