Передплата 2024 ВЗ

В Україні може з’явитись ще один вихідний

  • 17.12.2018, 19:13
  • 631

В Україні можуть започаткувати нове свято на честь створення Православної церкви та зробити його вихідним.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook нардеп Сергій Міщенко, відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді.

«15 грудня 2018 року увійшло в новітню історію України як День духовної єдності України, адже цього дня у Софії Київській відбувся Об’єднавчий Собор Української Православної Церкви. Близько двохсот делегатів (ієрархи, священники та миряни) з трьох православних церков — Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та Української православної церкви Московського патріархату — утворили Українську Помісну Православну Церкву та обрали її предстоятелем, Митрополитом Київським та всієї України Епіфанія», — написав Міщенко, який є автором законопроекту.

У зв’язку з цим сьогодні, 17 грудня, він зареєстрував законопроект «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України». У ньому пропонується 15 грудня визначити Днем духовної єдності України та святковим неробочим днем.

«Для мільйонів українських вірян, які з нетерпінням чекали цієї події в Україні та за кордоном, цей день назавжди став Днем духовної єдності, самостійності Української Церкви, яка після понад тисячолітнього перебування у складі частини інших великих Церков виборола своє право на незалежність. Тому відзначення 15 грудня Дня духовної єдності України не тільки зменшить вплив іноземної пропаганди, а й посприяє національному єднанню, забезпеченню духовної та національної безпеки України», — зазначив Міщенко.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, законопроект було одержано та передано на розгляд керівництву. Текст документу наразі відсутній.

Схожі новини