Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Генасамблея ООН вночі розгляне резолюцію про мілітаризацію Росією Криму, Чорного та Азовського морів

  • 17.12.2018, 18:13
  • 746

Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй розглядатиме проект резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів».

Про це повідомляє постійне представництво України при ООН у мікроблозі Twitter, інформує УНІАН.

«Сьогодні Генеральна Асамблея ООН розгляне проект резолюції „Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів“, яка була ініційована Україною. Початок о 22:00 год», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявляв, що головна мета цієї резолюції полягатиме у тому, щоби «наполегливо закликати Російську Федерацію вивести її воєнні сили з Криму, припинити незаконну окупацію української території».

Разом з тим, у резолюції буде висловлено заклик до Росії «припинити переслідувати комерційні судна, а також обмежувати міжнародне судноплавство у Чорному морі і Азовському морі».

Президент України Петро Порошенко повідомив, що вже 41 країна погодилася бути співавторами цієї резолюції. Генеральна асамблея ООН у грудні цього року має розглянути та схвалити окремі дві резолюції — щодо порушень прав людини в Криму та мілітаризації Чорного й Азовського морів.

Схожі новини