Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Більшість мешканців Львівщини вважають ситуацію в області кращою, аніж в Україні, — опитування

  • 17.12.2018, 17:39
  • 463

Аналіз результатів дослідження показав, що ситуацію загалом в Україні мешканці Львівської області оцінюють гірше, аніж на місцях.

Такі результати соціологічного дослідження, проведеного групою «Рейтинг» в рамках проекту «Портрети регіонів».

Згідно з результатами дослідження, лише 5% оцінили політичну ситуацію в країні як спокійну, тоді як в рідній області спокійною ситуацію бачать 43%, а у своєму місті/селі — 59%. Напруженою ситуацію в країні бачать майже 70% опитаних, критичною — 23%. На місцях оцінки стану справ дещо кращі: напруженою ситуацію бачать від 30% до 43% опитаних, критичною — лише близько 5−7%.

Аналогічно, правильність напрямку руху країни респонденти оцінюють гірше (25%), ніж області (37%). Майже половина опитаних відзначають позитивний стан справ у населеному пункті, де проживають. Відносно кращими є оцінки напряму розвитку як країни, так і області, у жителів малих міст.

Водночас, незважаючи на негативні оцінки стану справ в Україні та Львівщині, загальні очікування серед мешканців області швидше позитивно-нейтральні. Лише кожен п’ятий-шостий вважає, що стан справ як в Україні, так і на місцях погіршиться наступного року. Майже половина вважають, що він не зміниться, а кожен п’ятий має оптимістичні сподівання щодо майбутнього.

Опитування було проведене з 16 листопада по 7 грудня 2018 року серед мешканців Львівської області. Загалом у дослідженні, здійсненого за методом особистого інтерв’ю, взяло участь 1600 респондентів. Вибірка сформована з урахуванням вікової й гендерної структури області з урахуванням типу поселення. Похибка становить не більше 2,4%.