Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві повії влаштували мітинг: що вимагали «жриці кохання»

  • 17.12.2018, 15:50
  • 3 290

Працівниці секс-індустрії сьогодні влаштували у центрі Києва на Михайлівській площі акцію протесту.

Як повідомляє «Кореспондент», близько 20 жінок, приховуючи свої обличчя, вийшли на мітинг з метою привернути увагу влади до своїх проблем. Одна з головних вимог — переведення діяльності повій в правове поле.

Адже проституцію вони вважають вільним вибором повнолітніх громадян, а не кримінальним злочином, пише видання.

Жінки вимагають пом'якшити відповідальність за заняття проституцією. На сьогодні санкція статті Кримінального кодексу за це правопорушення передбачає тюремне ув'язнення на термін від року до трьох. Адміністративна ж відповідальність зводиться до штрафів і громадських робіт.

«Ми вимагаємо не лише скасування адміністративної відповідальності, а й кримінальної, за сутенерство та звідництво. Справа в тому, що для нашої ж безпеки ми змушені жити і працювати в парах або групами. Це можуть кваліфікувати як кримінальний злочин, але це неправильно. Ми вимагаємо перевести нашу діяльність в легальне поле, адже, по суті, це така ж робота, як будь-яка інша. Це наш вибір», — сказала координатор акції Наталія Дорофєєва.

Жінки вийшли на акцію з плакатами «Сама вина», «Знала, на що йшла», «Байдужість = насильство».

Зазначається, що 17 грудня відзначають Міжнародний день захисту секс-працівників від насильства і жорстокості. В цей день всі небайдужі до проблеми дискримінації секс-робітниць виходять на вулиці з червоними парасольками.

Схожі новини