Експерт розповів, чому небезпечно пити воду з кулера
- 16.12.2018, 15:58
- 530
Кулери для води є середовищем для розмноження бактерій, що спричиняють кишково-шлункові розлади.
Про це повідомив екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас передає УНН.
«Кулер — джерело вторинного забруднення води, бо якщо говорити про підігрів, то висока температура сприяє розмноженню бактерій. Це перш за все, мікробіологічне забруднення, яке спричиняє кишково-шлункові розлади», — зазначив медик.
За його словами, часті шлункові розлади послабляють імунітет, що погано відображається на стані здоров'я людини в цілому. При цьому він додав, що кулер потребує регулярного — принаймні раз на тиждень — чищення й дезінфекції спеціальною сервісною службою. Тільки в такому разі можна говорити про безпечну систему подачу води.
«Для води важливий постійний нагляд і контроль», — наголосив С.Протас.
Нагадаємо, державний контроль за якістю питної води, яка фасується у бутлі для продажу, наразі в Україні відсутній.