Передплата 2024 «Добра кухня»

Європу «лихоманить» від «жовтих жилетів»: акції протесту пройшли в Сербії та Італії

  • 16.12.2018, 14:36
  • 599

Тисячі людей на вулицях Рима протестували проти нового закону Італії, спрямованого на боротьбу з міграцією. А у Белграді другу суботу поспіль тисячі сербів вийшли на протест проти президента країни Олександра Вучича та його уряду.

Як повідомляє повідомляє Укрінформ з посиланням на агенцію AFP «Декілька тисяч людей вийшли на марш у суботу в Римі на знак протесту проти нового жорсткого закону Італії про боротьбу з мігрантами». Дехто з демонстрантів був одягнений у жовті жилети з написами «Get up, Stand up for your rights» («Вставай, заступися за свої права»), що є посиланням на відому пісню Боба Марлі.

За словами протестувальників, посилення антиміграційної політики країни лише збільшить кількість нелегалів в Італії і змусить людей йти в підпілля.

Указ, прийнятий парламентом Італії 28 листопада, зокрема вводить нову процедуру швидкого висилання «небезпечних» мігрантів і обмежує отримання посвідок на проживання.

Тим часом тисячі сербів у субботу вийшли на вулиці Белграда попри сніг і холод через невдоволення правлінням президента Александара Вучича та його уряду.

Про це повідомляє Європейська правда.

Натовп протестувальників пройшов ходою центром Белграда. Окремі учасники акції були вдягнені у жовті жилети, які стали символом опору протестувальників у Франції.

Мітингувальники зупинилися будівлею президента, закликаючи Вучича піти у відставку.

Супротивники Вучича звинувачують його у створенні атмосфери залякування та страху, запровадженої популістською правлячою коаліцією президента.

Вучич — колишній крайній націоналіст, який зараз говорить про бажання реформ у Сербії і її вступу до ЄС. Однак критики стверджують, що Вучич обмежив свободу демократії та ЗМІ у Сербії.

Схожі новини