Передплата 2024 ВЗ

Ще один захоплений РФ український моряк заявив, що він є військовополоненим

  • 16.12.2018, 09:56
  • 373

Член екіпажу захопленого росіянами у Чорному морі рейдового буксира «Яни Капу» Володимир Лісовий заявив, що визнає себе військовополоненим.

Про це повідомив у Facebook адвокат Микола Полозов.

Він зазначив, що військовополоненого у російському СІЗО відвідав один із адвокатів команди захисників українських моряків.

За його словами, зустріч відбулася 14 грудня в кабінеті слідчого у Слідчому управлінні ФСБ РФ до початку слідчих дій.

«Володимир почуває себе добре, ніяких скарг або прохань не висловлював. Передачу йому віддали. За його словами, він на даний момент не має потреби ні в чому. Як і інші моряки, яких раніше змогли відвідати адвокати нашої команди, Лісовий заявив, що вважає себе військовополоненим», — написав Полозов.

Раніше, «ВЗ» писав, що командир українського бронекатера «Нікополь» Богдан Небилиця, затриманий російськими військовими біля Керченської протоки, відмовився визнавати свою провину і назвав себе військовополоненим.

Нагадаємо, вранці 25 листопада російські військові в Чорному морі біля Керченської протоки обстріляли і захопили кораблі Військово-Морських сил України «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни Капу», які здійснювали перехід з Одеси (Чорне море) до Маріуполя (Азовське море). У полон до окупантів потрапили 23 члени екіпажу кораблів.

Схожі новини