Передплата 2024 «Добра кухня»

Від вас залежить духовна незалежність від Росії, — Порошенко закликав ієрархів прийняти зважене рішення

  • 15.12.2018, 16:16
  • 845

Президент України Петро Порошенко закликав учасників Об’єднавчоого Собору прийняті зважені рішення, бо від них залежить українська духовна незалежність.

Про це він сказав, виступаючи на Всеукраїнському Православному Об’єднавчому Соборі, повідомляє Укрінформ.

«Звертаюся безпосередньо до учасників Собору, до ієрархів церков. Колосальна відповідальність в ці години лежить на вас. Держава зробила все, що могла. Тепер від вас і лише від вас залежить майбутнє України, наша свобода, наша державна і духовна незалежність від Росії. Вам належить ухвалити Статут і обрати Предстоятеля, а Томос вже чекає на нього на Фанарі.

Порошенко додав, що обрання Предстоятеля та ухвалення Статуту залежить від здатності духовенства домовитися.

«Всі ми пам’ятаємо слова святого апостола Петра: „Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать!“ Тож заради Господа і України прийміть найрозумніші зважені рішення. Вірю, що ви — правильні люди, у правильний час, у правильному місці. Бажаю Об’єднавчому Собору успішної роботи», — додав Порошенко.

Як повідомлялося, тисячі людей зібрались у суботу на площі перед собором Святої Софії у Києві, де відбувається Об’єднавчий собор Української православної церкви. Учасники зібрання кажуть, що прийшли продемонструвати підтримку автокефалії. На Об'єднавчому соборі духовенство має обрати предстоятеля автокефальної Православної церкви в Україні, який і отримає Томос для неї.

Схожі новини