Передплата 2024 ВЗ

З’явилося перше фото з Об’єднавчого Собору: Порошенка посадили у «президію» поруч з екзархами Вселенського патріарха

  • 15.12.2018, 15:58
  • 636

Президент України Петро Порошенко присутній на Об’єднавчому соборі в якості гостя та не бере у ньому участі.

Фотографію із Софійського собору, де проходить зібрання, 15 грудня розмістив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Як видно з фото, Порошенко сидить за столом «президії», поруч з екзархами, митрополитом Емануїлом Гальським — повіреним Вселенського патріарха, який очолює роботу Собору, Філаретом і Макарієм.

По праву руку від президента у президії сидять екзархи Константинопольські архієпископ Даниїл та єпископ Іларіон. По ліву руку від митрополита Філарета та Макарія сидять митрополит УПЦ М П Симеон Вінницький та Екзарх Константинопольського Патріарха в Греції митрополит Адріанопольський Амфілохій.

На Соборі присутні представники УПЦ МП — митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ (МП) Олександр (Драбинко), а також митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Як пише Українська правда на території Софії Київської відсутній мобільний зв'язок та інтернет. Відправити повідомлення чи додзвонитися до когось з делегатів Собору жодному з десятків журналістів за кілька годин не вдалося. За деякими даними, перед входом до Софії на Собор всіх архієреїв попросили здати мобільні телефони.

Схожі новини