Передплата 2024 «Добрий господар»

Об’єднавчий Собор у Києві: поліція вже затримала двох людей із зброєю

  • 15.12.2018, 13:30
  • 659

Під час охорони громадської безпеки у межах проведення Об’єднавчого собору, поліція затримала двох людей з холодною зброєю.

Про це розповів очільник поліції Києва Андрій Крищенко, передає телеканал «Прямий».

«Ми затримали двох людей. В одного був великий ніж, схожий на холодну зброю, а в іншого — нунчаки. Зараз їх доставили до територіального відділку поліції, і ми будемо розбиратися, навіщо вони взагалі йшли на такий захід з такими досить небезпечними предметами», — розповів Крищенко.

Поліцейський додав, що заходи з забезпечення громадського порядку розпочались ще 12 грудня.

«Посилено поліцейські наряди біля Софії, на Михайлівській площі, біля Андріївської церкви, Лаври. А основні заходи вже відбувалися, розпочалися сьогодні о 6 годині ранку, коли на службу заступили поліцейські, Національна гвардія, працівники ДСНС. Ми перевіряємо людей, поверхневу перевірку проводимо. Зранку і вночі відпрацювали наші кінологічні служби, відпрацювали вибухотехніки. До речі, вони продовжують працювати», — розповів він.

Також Крищенко зауважив, що на місці працює поліція діалогу, яка повинна вирішувати всі конфлікти на місці. За його словами, поліція не допустить жодних ексцесів навколо храмів та культових споруд.

«Поліція готова. І наказ президента, міністра внутрішніх справ, очільників Національної поліції — так, не допустити ніяких ексцесів, пов’язаних з культовими спорудами. В Києва їх взагалі 140. 81 — Московський патріархат, 46 — це Київський патріархат. Інші споруди. Всі вони під контролем. Є наряди наші. Спілкуємося з вірянами. І, ще раз кажу, у нас достатньо сил і рішучості не допустити будь-яких провокацій. Ми розуміємо, до чого це може привести. І кожен поліцейський це розуміє», — пояснив Крищенко.

Схожі новини