Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Капітан захопленого ФСБ РФ українського бронекатера «Нікополь» назвав себе військовополоненим

  • 15.12.2018, 09:15
  • 655

Командир українського бронекатера «Нікополь» Богдан Небилиця, затриманий російськими військовими біля Керченської протоки 25 листопада, відмовився визнавати свою провину і назвав себе військовополоненим.

Про це повідомив в Facebook адвокат Микола Полозов, який координує захист українських моряків.

За даними Полозова, адвокат команди захисту українських моряків Еміль Курбедінов відвідав Небелицю в СІЗО «Лефортово».

«Як і з іншими моряками, з Небилицею були проведені слідчі дії, ознайомили з декількома постановами про призначення експертиз. Також провели його допит, в ході якого він заявив, що є військовополоненим», — заявив Полозов.

За словами адвоката, Небилиця тримається молодцем. Виглядає бадьоро, посміхається. Водночас, за час перебування в СІЗО «Лефортово» його чотири рази переводили в різні камери. Зараз сидить з чоловіком на ім'я Мухамед. Відносини нормальні, але особливо не спілкуються", — написав Полозов.

Нагадаємо, вранці 25 листопада російські військові в Чорному морі біля Керченської протоки обстріляли і захопили кораблі Військово-Морських сил України «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни Капу», які здійснювали перехід з Одеси (Чорне море) до Маріуполя (Азовське море). У полон до окупантів потрапили 23 члени екіпажу кораблів.

Схожі новини