Передплата 2024 «Добрий господар»

Медики назвали найшкідливіші для здоров’я ранкові звички

  • 15.12.2018, 08:58
  • 1 330

У більшості людей, як відзначають медики, протягом життя виробляються певні ранкові звички, серед яких зустрічаються і не зовсім корисні.

Подібні ранкові ритуали шкодять здоров’ю, псують настрій, знижують тонус організму, призводять до роздратування і втоми в самому початку дня, пише «Портал про здоров’я».

Фахівці розповіли про шкідливі ранкові звички. Вони вважають різкий підйом з ліжка по сигналу будильника найбільш нездоровою звичкою багатьох громадян. Такий «підрив» загрожує неприємними наслідками, так як в подібній ситуації відзначається викид стресових гормонів, супроводжуваний збій ритму серцебиття, перепадами тиску і підвищенням агресії.

Різко піднімаючись з ліжка, можна пошкодити хребет, порушити мозкове кровопостачання, що загрожує непритомністю. Медики радять не підхоплюватися по сигналу будильника, а дати собі час відійти від сну, а потім повільно встати і зайнятися ранковими справами.

Відразу після пробудження не слід швидко хапатися за смартфон або ноутбук, а також не обтяжувати себе думками про майбутні проблеми дня і майбутні справи. Спокійний «вхід» в новий день позитивно позначиться на нервовій системі і психологічному здоров’ї. Витрачені на «подорож» по соціальним мережам ранкові години не принесуть користі організму, а тільки посилять напруження і підвищать рівень стресу.

Фахівці не схвалюють і звичку після сну вмиватися гарячою водою, так як це призводить до сухості шкіри і надає негативний вплив на волосяні цибулини. Вранці найбільше підійде помірно прохолодний або контрастний душ, який сприяє пробудженню і додає бадьорості на весь день. Не схвалюють медики і такий ранковий ритуал, як чашка кави натщесерце. Подібна звичка призводить до відхилень у функціонуванні травної системи, а також до розвитку гастриту.

Схожі новини