Передплата 2024 «Добрий господар»

Пішов із життя український вчений-філософ, кінознавець В’ячеслав Кудін

  • 14.12.2018, 14:19
  • 1 043

На 94 році життя, внаслідок тяжкої хвороби, пішов з життя видатний український вчений, доктор філософських наук, професор Кудін Вячеслав Олександрович.

Про це повідомляє «112 Україна».

В'ячеслав Кудін був засновником першої в Україні кафедри етики та естетики в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка. Він став автором першого в Україні підручника з естетики. Окрім того видав понад 500 наукових праць, підручників, монографій, статей, присвячених темам кіномистецтва, української та світової культури, педагогічної майстерності та ін. Міжнародний біографічний інститут (США) назвав В'ячеслава Кудіна одним з 500 видатних вчених ХХ століття, які внесли значний вклад у розвиток людського суспільства. Вчений був почесним професором багатьох знаних університетів світу.

В'ячеслав Олександрович був учасником Другої світової війни. Нагороджений багатьма орденами і медалями, в тому числі орденом Трудового Червоного прапору. Його професійну діяльність відзначили численними преміями, серед яких премія Спілки кінематографістів України за значний вклад в розвиток українського кіномистецтва та премія Телетріумф у номінації «За особистий внесок у розвиток українського телебачення».

Незважаючи на тяжку хворобу, до останніх хвилин свого життя В'ячеслав Кудін працював над новими творами, виступав з лекціями, допомагав молодим вченим.

Прощання з професором Кудіним відбудеться 17 грудня, в понеділок, о 13:00 в церкві на Байковому кладовищі.