Передплата 2024 «Добрий господар»

Кількість загиблих через протести «жовтих жилетів» у Франції зросла до шести

  • 13.12.2018, 14:28
  • 456

У наслідок масових акцій протесту руху так званих «жовтих жилетів» вже загинуло шестеро людей.

Летальний випадок стався напередодні на автодорозі на виїзді з міста Авіньйон на півдні Франції, повідомляє «Укрінформ».

У ніч із середи на четвер 23-річний чоловік, учасник «жовтих жилетів», був збитий вантажівкою, водієм якої був громадянин Польщі, повідомили у місцевій прокуратурі.

Це вже шоста смерть після початку масових акцій протестів «жовтих жилетів». Серед них, зокрема, 80-річна бабуся, яка загинула у Марселі.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції із 17 листопада тривають акції протестного руху так званих «жовтих жилетів». Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики загалом та вимагають відставки Президента і прем'єр-міністра.

Уряд Франції пішов на економічні поступки «жовтим жилетам» та відтермінував на рік підвищення цін на пальне та наклав мораторій на підвищення упродовж зими тарифів на газ та електроенергію.

Також з 2019 року в країні буде підвищена на 100 євро мінімальна зарплата та зменшено податковий тягар для найвразливіших верств населення.

Схожі новини